Fülcsepp

Egyéb nyári fertőző betegségek

(0/0)

Egy betegség a nyaralás során a vakáció legszebb pillanatait ronthatják el, ezért nagyon fontos, hogy mindenképpen megelőzzük ezeket a problémákat. A különféle vírusfertőzések és ételmérgezések gyakoriak a forró, nyári hónapok alatt, amelyet a gyerekek leginkább a vízparton vagy a családi kirándulások alkalmával kaphatnak el. De hogyan is előzzük meg ezeket a problémákat?

viz-gyermek-fül

Nyáron a leggyakrabban a következő megbetegedések jelentkeznek:

● a napsugarak és a kánikula okozta betegségek és kellemetlenségek, mint a leégés, napszúrás vagy a hőguta

● a vízparton bekövetkező balesetek és a víz okozta betegségek, mint a fulladás vagy a különféle gombás fertőzések

● a különféle szabadidős tevékenységek alatt keletkezett sérülések és kellemetlen rovarcsípések

● nyári fertőző betegségek, mint az ételmérgezések (szalmonella-fertőzés), különféle vírusos megbetegedések és bőrbetegségek.

Ezeket a megfelelő módszerekkel azonban könnyedén megelőzhetjük

● Ha a gyermek rendszeresen és alaposan kezet mos, ételeit és italait nem osztja meg társaival, a gyümölcsöket alaposan megmossa, valamint kerüli a fertőzött közösségeket megelőzheti ezen betegségek kialakulását. A nyári táborozások, kirándulások alkalmával szintén nagyobb az esélye egyes fertőzések terjedésének, ezért célszerű alaposan felmérni a körülményeket, mielőtt csemetédet útnak indítod.

● A különféle rovarcsípések ellen a bokros és erdős területeken célszerű olyan ruházatot viselni, amely a test nagy részét eltakarja, illetve a patikákban kapható különféle riasztó és irtó készítmények is segíthetnek távol tartani a kellemetlenkedőket. A kirándulások után minden esetben alaposan vizsgáld meg gyermekedet, hogy nem kapaszkodott-e meg a bőrében valahol egy kullancs, mivel ezen rovarok csípése általában fájdalommentes és viszketést sem okoz. A kullancs időben történő és szakszerű eltávolítása nagymértékben hozzájárul egy esetleges fertőzés elkerüléséhez!

● A strandokon és uszodában a gyermek lehetőség szerint mindig viseljen papucsot vagy vizicipőt, egy csökkenthető a gombás fertőzés kockázata. A medence használata előtt és után célszerű alaposan letusolni és fertőtleníteni a lábakat, kezeket. A gyermeknek legyen saját törülközője, amit nem ad kölcsön senkinek. A bőrgomba gyakori megbetegedés a nyári hónapok alatt, és kezelése sok esetben hosszadalmas folyamat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).