Fülcsepp

Tanácsok a fülgyulladás megelőzése érdekében

(0/0)

Már beszéltünk néhány olyan dologról, amivel megelőzhető a víz okozta fülgyulladás: például fontos az úszósapka használata, nem szabad bántani a fülzsírt és jobb, ha a víz felett úszunk. De mi más tehetünk még?

fül-viz-gyermek

Ha hajlamosak vagyunk a vízi-otitisre, mivel bőrünk száraz vagy seboreás, akkor az úszkálást megelőzően és azt követően érdemes néhány csepp orvosi alkoholt vagy bóralkoholt cseppenteni a hallójáratba, mivel így fertőtlenítjük a területet, elpusztítjuk az ott lévő baktériumokat, aminek következtében hiába puhul fel a hallójárat hámrétege nem lesz baktérium, ami bejutna a mélyebb rétegekbe és ott gyulladást okoznak.

Vízbe menetel előtt az is nagy segítség, ha egy bekrémezett vattát dugunk a hallójáratokba, mivel a krém is képes eltömíteni a pórusokat, hogy azokon a baktériumok ne jussanak át.

Soha ne használjunk fültisztítót és más hegyes eszközt sem a fülünk takarítása során, mivel ilyenkor kisebb sérüléseket alakíthatunk ki a fülünkbe, aminek következtében a baktériumok szabadon bejuthatnak a mélyebb rétegekbe. De akkor hogyan takarítsuk a fülünket? Az alábbiakban ehhez nyújtunk kevés segítséget.

A fültisztításról...

Hivatalosan külön fültisztításra nincs is igazából szükség, mivel az öntisztító mechanizmusok szabadon tartják a fület. Időnként azonban előfordulhat, hogy a fülzsírból dugó képződik, ami rontja a hallás minőségét. A füldugó első jele ugyanis a gyengébb, tompább hallás. Ekkor érdemes a hallójáratot langyos vízzel kiöblíteni. Megoldást jelenthet a gyógyszertárakban kapható bóralkohol is, mely a fülzsírdugók feloldását szolgálja. A csomagolásban található egy olyan gumiballon, melynek segítségével a fül kíméletesen öblíthető. Ám leghelyesebb, ha az orvost kérjük meg a dugó kitisztítására, így kisebb az esélye a károsodásnak. Az orvosi szonda segítségével könnyen eltávolítja a füldugót és egy speciális öblítőkészülékkel kimossa a fület.

Mindenképpen kerüljük a fültisztító használatát, mert könnyen felsérthetjük vele fülünket. 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).