Egyéb nyári fertőző betegségek

Egy betegség a nyaralás során a vakáció legszebb pillanatait ronthatják el, ezért nagyon fontos, hogy mindenképpen megelőzzük ezeket a problémákat. A különféle vírusfertőzések és ételmérgezések gyakoriak a forró, nyári hónapok alatt, amelyet a gyerekek leginkább a vízparton vagy a családi kirándulások alkalmával kaphatnak el. De hogyan is előzzük meg ezeket a problémákat?

viz-gyermek-fül

Nyáron a leggyakrabban a következő megbetegedések jelentkeznek:

● a napsugarak és a kánikula okozta betegségek és kellemetlenségek, mint a leégés, napszúrás vagy a hőguta

● a vízparton bekövetkező balesetek és a víz okozta betegségek, mint a fulladás vagy a különféle gombás fertőzések

● a különféle szabadidős tevékenységek alatt keletkezett sérülések és kellemetlen rovarcsípések

● nyári fertőző betegségek, mint az ételmérgezések (szalmonella-fertőzés), különféle vírusos megbetegedések és bőrbetegségek.

Ezeket a megfelelő módszerekkel azonban könnyedén megelőzhetjük

● Ha a gyermek rendszeresen és alaposan kezet mos, ételeit és italait nem osztja meg társaival, a gyümölcsöket alaposan megmossa, valamint kerüli a fertőzött közösségeket megelőzheti ezen betegségek kialakulását. A nyári táborozások, kirándulások alkalmával szintén nagyobb az esélye egyes fertőzések terjedésének, ezért célszerű alaposan felmérni a körülményeket, mielőtt csemetédet útnak indítod.

● A különféle rovarcsípések ellen a bokros és erdős területeken célszerű olyan ruházatot viselni, amely a test nagy részét eltakarja, illetve a patikákban kapható különféle riasztó és irtó készítmények is segíthetnek távol tartani a kellemetlenkedőket. A kirándulások után minden esetben alaposan vizsgáld meg gyermekedet, hogy nem kapaszkodott-e meg a bőrében valahol egy kullancs, mivel ezen rovarok csípése általában fájdalommentes és viszketést sem okoz. A kullancs időben történő és szakszerű eltávolítása nagymértékben hozzájárul egy esetleges fertőzés elkerüléséhez!

● A strandokon és uszodában a gyermek lehetőség szerint mindig viseljen papucsot vagy vizicipőt, egy csökkenthető a gombás fertőzés kockázata. A medence használata előtt és után célszerű alaposan letusolni és fertőtleníteni a lábakat, kezeket. A gyermeknek legyen saját törülközője, amit nem ad kölcsön senkinek. A bőrgomba gyakori megbetegedés a nyári hónapok alatt, és kezelése sok esetben hosszadalmas folyamat.

Swimseal fülcsepp ITT

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!