Tanácsok a fülgyulladás megelőzése érdekében

Már beszéltünk néhány olyan dologról, amivel megelőzhető a víz okozta fülgyulladás: például fontos az úszósapka használata, nem szabad bántani a fülzsírt és jobb, ha a víz felett úszunk. De mi más tehetünk még?

fül-viz-gyermek

Ha hajlamosak vagyunk a vízi-otitisre, mivel bőrünk száraz vagy seboreás, akkor az úszkálást megelőzően és azt követően érdemes néhány csepp orvosi alkoholt vagy bóralkoholt cseppenteni a hallójáratba, mivel így fertőtlenítjük a területet, elpusztítjuk az ott lévő baktériumokat, aminek következtében hiába puhul fel a hallójárat hámrétege nem lesz baktérium, ami bejutna a mélyebb rétegekbe és ott gyulladást okoznak.

Vízbe menetel előtt az is nagy segítség, ha egy bekrémezett vattát dugunk a hallójáratokba, mivel a krém is képes eltömíteni a pórusokat, hogy azokon a baktériumok ne jussanak át.

Soha ne használjunk fültisztítót és más hegyes eszközt sem a fülünk takarítása során, mivel ilyenkor kisebb sérüléseket alakíthatunk ki a fülünkbe, aminek következtében a baktériumok szabadon bejuthatnak a mélyebb rétegekbe. De akkor hogyan takarítsuk a fülünket? Az alábbiakban ehhez nyújtunk kevés segítséget.

A fültisztításról...

Hivatalosan külön fültisztításra nincs is igazából szükség, mivel az öntisztító mechanizmusok szabadon tartják a fület. Időnként azonban előfordulhat, hogy a fülzsírból dugó képződik, ami rontja a hallás minőségét. A füldugó első jele ugyanis a gyengébb, tompább hallás. Ekkor érdemes a hallójáratot langyos vízzel kiöblíteni. Megoldást jelenthet a gyógyszertárakban kapható bóralkohol is, mely a fülzsírdugók feloldását szolgálja. A csomagolásban található egy olyan gumiballon, melynek segítségével a fül kíméletesen öblíthető. Ám leghelyesebb, ha az orvost kérjük meg a dugó kitisztítására, így kisebb az esélye a károsodásnak. Az orvosi szonda segítségével könnyen eltávolítja a füldugót és egy speciális öblítőkészülékkel kimossa a fület.

Mindenképpen kerüljük a fültisztító használatát, mert könnyen felsérthetjük vele fülünket. 

Swimseal fülcsepp ITT

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!