Hogyan enyhítsük a víz okozta fülgyulladást?

A víz-otitist, vagy ismertebb nevén a víz-okozta fülgyulladást különböző baktériumok okozzák, melyek bejutnak a víz áztatta hámrétegbe. E betegségre különösen a száraz bőrűek fogékonyak, mivel náluk kevesebb fülzsír található a fülükben, mely megvédené őket a baktériumoktól. Akiknek a hallójárata ekcémás, ugyancsak jobban ki vannak téve a baktériumok támadásának, s könnyebben alakul ki náluk fülgyulladás. Ugyanakkor e betegség megelőzhető, a fülcsepp például egy hatékony megoldásnak tűnik.

csepp-viz

De a fülcsepp akkor is hasznos, ha már jelentkezik a fájdalom, mivel léteznek kifejezetten olyan készítmények, melyek képesek csillapítani a fájdalmat. Egy jó tanács: melegítsük a tubust körülbelül 5 percen át, mivel így nem lesz túlságosan kellemetlen, mikor a fülünkbe csöppentünk. Ugyanakkor hatékonyan lehet enyhíteni a fájdalmat a kövirózsacseppel, melyhez már a drogériákban és a bioboltokban is hozzájuthatunk, de ha nem kapunk készen, akkor az alaposan letisztított, vastag húsú kövirózsából mi is kisajtolhatunk pár cseppet.

De azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ha a fájdalom két napnál tovább tart és hevesebbé válik (különösen éjszaka), akkor mindenképp fel kell keresni az orvost, aki majd szakértő segítséget nyújt a fájdalom elmulasztásában. A szakember csak egy pillantást vet a fülbe, s rögtön kiderül, miről is van szó. Ilyenkor behelyez egy antibiotikummal átitatott csíkot a hallójáratba. Egy-két nap elteltével ezt kicseréli, s ettől általában egy hét elmúltával megszűnnek a panaszok. Az ezt követő kb. 2 hét folyamán ajánlatos elkerülni, hogy a fülbe víz kerüljön.

Ez a fájdalom azonban meg is előzhető, mindössze néhány dologra kell figyelnünk:

Ha úszni vágyunk, akkor tegyük ezt a felszínen, mert így kevesebb víz megy a fülünkbe, mintha a fejünk a víz alá merülne.

Ne bántsuk a fülzsírt: a fülzsír kiváló segítséget jelent a baktériumok elleni védekezésben, így nagy szerepe van a fertőzések és a gyulladások elleni védelemben.

Ha víz ment a fülünkbe, akkor az eldugult fül oldalának megfelelő lábon állva ugráljunk és rázzuk ki belőle. Ha nem sikerült, hajszárítóval addig fújjon száraz, mely levegőt a fülbe, míg ki nem szárad!

Hordjunk úszósapkát és tegyünk egy kevés vazelinnel bekent vattát a hallójáratba.

Swimseal fülcsepp ITT

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!